Detta är en trailer. Prova här!

Du måste ha en prenumeration för att kunna se denna video.

Prova här! Logga in

Arbetsgivarens ansvar vid trakasserier – åtgärder och förebyggande arbete


I ljuset av den intensiva debatt i media kring sexuella trakasserier finns det anledning att lyfta reglerna om systematiskt arbetsmiljöarbete.
Vad är sexuella trakasserier och vad är du som arbetsgivare skyldig att göra för att förebygga och åtgärda? Jonas Wiberg går här igenom det gällande regelverket i Sverige och hur man på ett praktiskt sätt kan, på ett företag, en organisation eller myndighet, jobba förebyggande för att få ner riskerna och förekomsterna av kränkande särbehandling.

Medverkande
Advokat, DLA Piper
  • 1 video

    Vad är sexuella trakasserier och vad är du som arbetsgivare skyldig att göra för att förebygga och åtgärda?
    I ljuset av den intensiva debatt i media kring sexuella trakasserier finns det anledning att lyfta reglerna om systematiskt arbetsmiljöarbete. Tusentals kvinnor representerade i ett otal branscher har startat olika upprop. Vittnesmålen har öppnat ögonen i bransch efter bransch. På många arbetsplatser får man fortfarande kämpa sig igenom en mur av sexuellt färgat maktspel. Arbetsplatser med gränslösa människor, genikulter och konflikträdda arbetsgivare riskerar att sätta stopp för människors strävan efter lycka och att uppnå sina mål. Jonas Wiberg går här igenom det gällande regelverket i Sverige och hur man på ett praktiskt sätt kan, på ett företag, en organisation eller myndighet, jobba förebyggande för att få ner riskerna och förekomsterna av kränkande särbehandling.

Senaste videor