Stefan Wahlberg

Chefredaktör, Dagens Juridik

Stefan Wahlberg är chefredaktör för Dagens Juridik och programledare för Veckans Juridik. Han är journalist, kolumnist och TV-producent som sedan 1986 har varit verksam inom främst nyhetsjournalistik och aktualitets- och dokumentärproduktioner. Wahlberg är specialiserad på rätts- och kriminalfrågor.

Stefan Wahlberg har bland annat varit reporter och chef för rättsredaktionen vid tidningen Expressen, redaktionschef och chefredaktör för tidningen Resumé samt kolumnist i Tidningsutgivarnas publikation Medievärlden. Han medverkar regelbundet som kolumnist och skribent i Metro där han också är rättslig kommentator. Han är medlem i och donator för den antirasistiska stiftelsen och tidskriften Expo.

Bland de TV-serier som Wahlberg har varit producent och/eller redaktör för kan nämnas Aschberg & Co, Efterlyst, Efter Tsunamin, Godnatt Sverige, Jakten på en mördare, Kontrollkommissionen, Lex Alonzo, Middag med Bildt, Ondska, Rättens tjänare och Svenska Mord. Han har också gjort ett 20-tal historiska kriminalkrönikor i Sveriges Radio tillsammans med radiojournalisten Carolina Norén.Få tillgång till det du behöver

Välj det paket som passar bäst till ditt företag och dina medarbetare.

Stefan medverkar i 131 videor