Blendow Lexnova
Expertnyheter

Blendow Lexnovas Expertnyheter via webb-tv håller dig kontinuerligt uppdaterad på de senaste juridiska nyheterna. Varje månad analyserar Sveriges tyngsta experter de viktigaste händelserna inom ditt rättsområde – du får nyheter, analyser av rättsfall och praktiska tips.

Blendow Lexnova Expertnyheter följer Advokatsamfundets riktlinjer för e-learning.

Upptäck mer

Blendow Lexnova Expertnyheter

Prova här
 • ”Så fort det kommer ett nytt avsnitt samlas HR-gruppen och lyssnar på de senaste nyheterna inom arbetsrätten. Jag rekommenderar tjänsten till alla som arbetar inom HR därför att det är ett roligt och effektivt sätt att bli uppdaterad och minnas fällor och fallgropar när vi har arbetsrättsliga case.”
  Maria Gandéus
  HR-Generalist, SKANSKA Healthcare AB
 • ”En gång per månad sitter vår HR-grupp i ett arbetsrättslig uppdateringsmöte med syftet att vi alltid ska hålla oss à jour med de senaste ändringarna inom arbetsrätten. Upptäckten av Webb-TV från BG Play har blivit en självklar del och underlättat denna process stort. Vi rekommenderar denna tjänst till alla som arbetar inom HR.”
  Mattias Berg
  HR-Direktör, Höganäs AB
 • ”Vår tvistlösningsgrupp på kontoret brukar samlas några gånger per termin för att titta på och diskutera de senaste avsnitten inom processrätt och affärsjuridik. Föreläsarna håller hög klass och är bra på att välja aktuella ämnen av intresse för oss praktiker!”
  Bengt Bolin
  Delägare, Advokatfirman Lindahl i Uppsala
 • 1 video

  Vad är sexuella trakasserier och vad är du som arbetsgivare skyldig att göra för att förebygga och åtgärda?
  I ljuset av den intensiva debatt i media kring sexuella trakasserier finns det anledning att lyfta reglerna om systematiskt arbetsmiljöarbete. Tusentals kvinnor representerade i ett otal branscher har startat olika upprop. Vittnesmålen har öppnat ögonen i bransch efter bransch. På många arbetsplatser får man fortfarande kämpa sig igenom en mur av sexuellt färgat maktspel. Arbetsplatser med gränslösa människor, genikulter och konflikträdda arbetsgivare riskerar att sätta stopp för människors strävan efter lycka och att uppnå sina mål. Jonas Wiberg går här igenom det gällande regelverket i Sverige och hur man på ett praktiskt sätt kan, på ett företag, en organisation eller myndighet, jobba förebyggande för att få ner riskerna och förekomsterna av kränkande särbehandling.